Page 38 - Brochure De Boskamer
P. 38

38
eigendom door de notaris aan jou is overgedragen. Om de eigendomsoverdracht mogelijk te maken dient het ver- schuldigde bedrag wel tijdig op de rekening van de notaris te staan. Je dient daarbij rekening te houden met eventu- eel verschuldigde rente conform de koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst.
7. NOTARIELELEVERING
De notariële- of eigendomsoverdracht van de te bouwen woning geschiedt met een zogenaamde ‘Akte van Leve- ring’ (akte van overdracht) bij de notaris. In de koopover- eenkomst en de aannemingsovereenkomst wordt aange- geven op welke termijn de eigendomsoverdracht uiterlijk kan plaatsvinden. Daar dien je rekening mee te houden bij de geldigheidsduur van de hypotheekaanbieding. De kosten voor het aangaan van een hypothecaire lening zijn voor jouw rekening. De notaris bepaalt de exacte datum van de overdracht.
8. UITVOERINGSDUUR,DATUMVANAANVANG
De start bouw van jouw woning is de officiële datum van aanvang. In de aannemingsovereenkomst is aangegeven hoeveel werkbare werkdagen de bouwondernemer vanaf dat moment ter beschikking heeft om de woning af te bouwen.
9. GROENVOORZIENINGEN, VERHARDINGEN EN ERFAFSCHEIDINGEN
Als er door de bouwondernemer of door derden groen- voorzieningen, verhardingen en/of erfafscheidingen worden aangebracht vallen die niet onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling.
10. BOUWBESLUIT
Dit project wordt gerealiseerd volgens de eisen van het Bouwbesluit, zoals dit van toepassing was op het mo- ment dat de vergunning voor de bouw van de woning werd aangevraagd. In het Bouwbesluit zijn de benamin- gen van de verschillende vertrekken anders dan in de ver- koopbrochure en op de verkooptekeningen. Om begrips- verwarring te voorkomen is daarin onder meer bepaald dat alle vertrekken in de woning eenduidig en naar het karakter van het vertrek worden benoemd. Begrippen als
woonkamer, gang of berging worden in het Bouwbesluit niet gehanteerd. Daarvoor in de plaats wordt gesproken van verblijfsruimte, verkeersruimte of bergruimte. Voor alle duidelijkheid vind je hierna een opsomming. Daar waar in de technische omschrijving en op de tekeningen de benamingen zijn aangehouden kan ook de functie worden gelezen:
Benaming
woonkamer/keuken/slaapkamer badkamer
toilet/wc
gang/entree
meterkast kast/ berging zolder
11. KRIJTSTREEPMETHODE
Functie
verblijfsruimte badruimte toiletruimte verkeersruimte meterruimte bergruimte bergruimte
In verband met beperking van daglichttoetreding is in som- mige ruimten gebruik gemaakt van de ‘krijtstreepmethode’. De ruimte is hier verdeeld in een deel verblijfsruimte en een deel onbenoemde ruimte. De daglichttoetreding
is bepaald op het deel verblijfsruimte. Hiermee wordt voldaan aan de eisen van de bouwregelgeving die gesteld worden aan de woning.
12. ENERGIE PRESTATIE COEFFICIENT
De energiezuinigheid van een woning wordt uitgedrukt in de zogenaamde ‘energie prestatie coëfficiënt’, kortweg EPC genoemd. Dit wordt bepaald aan de hand van de norm Energie Prestatie Gebouwen. Hoe lager het EPC-ge- tal, hoe lager het energieverbruik. Volgens de normen mag deze EPC maximaal 0,4 zijn.
13. RC-WAARDE
De Rc-waarde is een getal dat aangeeft in welke mate een constructie weerstand biedt tegen energie (=warmte) verliezen. Deze Rc-waarde wordt uitgedrukt in m2K/W. Hoe hoger het getal hoe beter de constructie weerstand biedt tegen warmteverliezen. Voor de woningen realise- ren wij de volgende Rc-waarden:
• Begane grondvloer Rc=3,5 m2K/W
• Zijwangen dakkapel (indien van toepassing)
Rc=3,5 m2K/W







































































   36   37   38   39   40