Sweelincklaan - Tilburg

INTERESSE?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project? Met het invullen van onderstaande gegevens meld je je aan voor de digitale nieuwsbrief. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Zodra er nieuws is over dit project, melden wij dit op onze website en versturen een nieuwsbrief. Mocht je je later van de nieuwsbrief willen afmelden dan kan dat.

Kenmerken

Type Koop- en huurappartementen en stadswoningen
Status In ontwikkeling

Het plan

In samenwerking met BPD Gebiedsontwikkeling en de gemeente Tilburg werken wij aan een eerste versie van een omgevingsplan voor het plangebied Sweelincklaan in Tilburg. Het plangebied komt op de hoek van de Sweelincklaan, en ligt tussen de Jac. van Vollenhovenstraat en Quirijnstoklaan.

Uitgangspunt voor deze locatie is een hoogstedelijk plan met circa 400 koop- en huurappartementen en stadswoningen. Minimaal 20% van de woningen zijn sociale huurwoningen, minimaal 10% zijn middeldure huurwoningen en minimaal 20% van de koopwoningen hebben een koopprijs onder de NHG-grens. Tevens wordt onderzocht of een nieuwe basisschool kan worden ingepast in het plan.

Planning

Op basis van dit concept is in de eerste helft van 2023 een eerste inloopbijeenkomst voor omwonenden van het nieuwbouwplan georganiseerd. Hier is o.a. een schetsontwerp gedeeld. Het plan is afgestemd met de buurt, op dit moment zijn we bezig met het omgevingsplan.

Gezien de benodigde doorlooptijd van de procedure van het omgevingsplan zullen de te ontwikkelen koopwoningen op z'n vroegst in 2025 in verkoop kunnen worden gebracht.

Locatie

naar boven