Jozefmavo Tilburg

INTERESSE?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project? Met het invullen van onderstaande gegevens meld je je aan voor de digitale nieuwsbrief. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Zodra er nieuws is over dit project, melden wij dit op onze website en versturen een nieuwsbrief. Mocht je je later van de nieuwsbrief willen afmelden dan kan dat.

Kenmerken

Aantal 13 huurwoningen
Type Luxe appartementen
GBO 70 - 130 m²
Status In ontwikkeling

In verkoop: 9 luxe appartementen

Op het terrein van het rijksmonument zal ook een kleinschalig appartementengebouw komen te staan, ontworpen door BURO013 Architecten. Hier ontwikkelen wij 9 luxe koopappartementen verdeeld over drie lagen woonlagen. De appartementen staan momenteel in verkoop!

Monumentaal wonen

Het hoofdgebouw van de voormalige Sint Jozefmavo is met de voorgevel gesitueerd aan de Oude Dijk en met het achtergevel aan het Stadspark. In dit hoofdgebouw, het rijksmonument, ontwikkelen wij 13 luxe appartementen bestemd voor de verhuur. Waar optimaal gebruik gemaakt zal worden van de bestaande structuur en het monumentale karakter. Er worden uiteenlopende woningen gerealiseerd in de klaslokalen en aula die varieren in grootte .

Historie

Het idee voor het oprichten van een gebouw voor een lyceum voor meisjes werd in 1926 door Mons. Goossens bedacht. In 1930 vormde de Tilburgse architect Jos. Donders die plannen in opdracht van de Zusters van Liefde tot een ontwerp en in 1931 werd aangevangen met de bouw. Tot 1965 verzorgden de zusters er onderwijs.

Het gebouw werd door de St. Jozefmavo in gebruik genomen en functioneerde daar tot 2017. In de jaren ‘80 werd het gebouw naar ontwerp van Jo Hurkmans uitgebreid. Voornamelijk bij die uitbreiding werd het bestaande gebouw intern verbouwd en bij de vervanging van ramen werd het uiterlijk aangepast.

Het gebouw heeft kenmerken van de expressionistische stijl: de Amsterdamse School. Vooral het golvende siermetselwerk en de halfronde ‘erker’ in de voorgevel geven het gebouw een abstract karakter.

Meerdere gebouwen in Tilburg zoals het winkelpand hoek Heuvelstraat 131, Nieuwlandstraat 57-59 (1929-1930, T. Hovers) en het havengebouw Piushaven (1935, Jos Schijvens) en Huize St. Vincentius(1929-1935, J.J.M. van Halteren van Frans van Iersel) zijn goede voorbeelden die een regionale vertaling van de destijds populaire architectuurstijl tonen.

Interesse?

Heb je interesse om te wonen op deze bijzondere locatie en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen dit project? Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief doormiddel van de groene interesseknop!

OOK BINNEN DIT PROJECT!

Locatie Oude Dijk

naar boven
Webdesign by Yoman Reclame Buro