Jozefmavo - Tilburg

INTERESSE?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van dit project? Met het invullen van onderstaande gegevens meld je je aan voor de digitale nieuwsbrief. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Zodra er nieuws is over dit project, melden wij dit op onze website en versturen een nieuwsbrief. Mocht je je later van de nieuwsbrief willen afmelden dan kan dat.

Kenmerken

Aantal 13 huurwoningen
Type Luxe appartementen
GBO 70 - 130 m²
Status In ontwikkeling

Herbestemming Jozefmavo

Het voormalige hoofdgebouw van middelbare school Sint Jozefmavo, gelegen aan de Oude Dijk met de voorgevel en aan het Stadspark met de achtergevel, staat momenteel leeg. De startdatum van de verbouwing voor herbestemming van het rijksmonument is nog niet bekend.

Monumentaal wonen

In dit hoofdgebouw, het rijksmonument, worden 13 huurappartementen gerealiseerd. Waar optimaal gebruik gemaakt zal worden van de bestaande structuur en het monumentale karakter. Er worden uiteenlopende woningen gerealiseerd in de klaslokalen en aula die variëren in grootte.

Historie

Het idee voor het oprichten van een gebouw voor een lyceum voor meisjes werd in 1926 door Mons. Goossens bedacht. In 1930 vormde de Tilburgse architect Jos. Donders die plannen in opdracht van de Zusters van Liefde tot een ontwerp en in 1931 werd aangevangen met de bouw. Tot 1965 verzorgden de zusters er onderwijs.

Het gebouw werd door de St. Jozefmavo in gebruik genomen en functioneerde daar tot 2017. In de jaren ‘80 werd het gebouw naar ontwerp van Jo Hurkmans uitgebreid. Voornamelijk bij die uitbreiding werd het bestaande gebouw intern verbouwd en bij de vervanging van ramen werd het uiterlijk aangepast.

Het gebouw heeft kenmerken van de expressionistische stijl: de Amsterdamse School. Vooral het golvende siermetselwerk en de halfronde ‘erker’ in de voorgevel geven het gebouw een abstract karakter.

Meerdere gebouwen in Tilburg zoals het winkelpand hoek Heuvelstraat 131, Nieuwlandstraat 57-59 (1929-1930, T. Hovers) en het havengebouw Piushaven (1935, Jos Schijvens) en Huize St. Vincentius(1929-1935, J.J.M. van Halteren van Frans van Iersel) zijn goede voorbeelden die een regionale vertaling van de destijds populaire architectuurstijl tonen.

Interesse?

Heb je interesse in deze unieke appartementen en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen dit project? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief door middel van de groene interesseknop! 

Projecten in de omgeving!

Locatie Jozefmavo

naar boven