Jozefmavo Tilburg

AANMELDEN

Wil je je aanmelden voor een woning van dit project? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen later zelf contact met u op. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Via onze nieuwsbrief houden wij je op de hoogte. Mocht je je later van de nieuwsbrief willen afmelden dan kan dat.

Kenmerken

Type Huurwoningen
Huurwoningen 13 Luxe Appartementen
Oppervlakte 70 - 130 m²
Status In ontwikkeling

project

In het hoofdgebouw van de voormalige Sint Jozefmavo ontwikkelt Van der Weegen 13 luxe appartementen bestemd voor de verhuur. Er worden uiteenlopende woningen gerealiseerd in de oorspronkelijke klaslokalen en de aula die varieren in grootte tussen de 70 en 130 m².

Historie

Het idee voor het oprichten van een gebouw voor een lyceum voor meisjes werd in 1926 door Mons. Goossens bedacht. In 1930 vormde de Tilburgse architect Jos. Donders die plannen in opdracht van de Zusters van Liefde tot een ontwerp en in 1931 werd aangevangen met de bouw. Tot 1965 verzorgden de zusters er onderwijs.

Het gebouw werd door de St. Jozefmavo in gebruik genomen en functioneerde daar tot 2017. In de jaren ‘80 werd het gebouw naar ontwerp van Jo Hurkmans uitgebreid. Voornamelijk bij die uitbreiding werd het bestaande gebouw intern verbouwd en bij de vervanging van ramen werd het uiterlijk aangepast.

Het gebouw heeft kenmerken van de expressionistische stijl: de Amsterdamse School. Vooral het golvende siermetselwerk en de halfronde ‘erker’ in de voorgevel geven het gebouw een abstract karakter.

Meerdere gebouwen in Tilburg zoals het winkelpand hoek Heuvelstraat 131, Nieuwlandstraat 57-59 (1929-1930, T. Hovers) en het havengebouw Piushaven (1935, Jos Schijvens) en Huize St. Vincentius(1929-1935, J.J.M. van Halteren van Frans van Iersel) zijn goede voorbeelden die een regionale vertaling van de destijds populaire architectuurstijl tonen.

Interesse?

Heb je interesse om te wonen op deze bijzondere locatie en wil je graag op de hoogte worden gehouden van dit project? Schrijf je dan in als geïnteresseerde middels de groene aanmeldknop of neem contact op met Van der Weegen 013-5352135.

OOK BINNEN DIT PROJECT!

Locatie Oude Dijk

naar boven
Webdesign by Yoman Reclame Buro