Kloostertuin

De kloostertuin is nadat de gronden van de congregatie werden gesplitst in openbaar stadspark en besloten kloostertuin herontworpen door landschapsarchitecten Buys en van Vliet. De grootste ingreep was een met kersenbomen beplante laan die het park doorsnijdt en als het ware de verloren begane as van de Sint Antoniuslaan vervangt. De tuin kenmerkt zich door een rijk parkachtig karakter met referenties aan de oude kloostertuin.

In de kloostertuin is het heerlijk vertoeven! De grote diversiteit aan beplanting, uitgestrekte gazons, forse heesterpartijen, verschillende soorten bomen, bieden broedgelegenheid voor vogels en kleine zoogdieren.

Tijdens de onderzoeken in het kader van de cultuurhistorische analyse werden diverse vogelsoorten als de roodborst, Turkse tortel, groene- en bonte specht en de bosuil waargenomen. In elk seizoen van het jaar valt er wel iets te genieten, ontluikende bloemknoppen in de lente, de prachtige verkleuring van het blad in de herfst of een berijpt landschap in de winter.

Stel je eens voor... hoe heerlijk zou het zijn om op een vroege lenteochtend op je balkon te zitten en de tuin langzaam tot leven zien te komen. De vogels vliegen af en aan, druk bezig met de bouw van hun nest, bijen zoemen rondom de magnolia's en op het gazon genieten een paar konijnen van het ochtendzonnetje...

Virtuele tour kloostertuin

Hier kun je alvast een wandeling maken door de kloostertuin, een besloten plek waarin je een andere wereld betreedt.

Als je de link aanklikt (ctrl + klikken) kun je door de linker knop van je muis ingedrukt te houden ronddraaien in de visualisatie. In het scherm zie je tevens op enkele punten een kruisje met een rondje erdoor, als je dat aanklikt kom je op een andere positie in het plan. Als je start met de rondgang begint de visualisatie met gebouw Y (zuidgevel).

Open Virtuele Tour

naar boven