Page 44 - Brochure De Boskamer
P. 44

 VENTILATIE
De woning krijgt een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Dit systeem zuigt gelijktijdig lucht van buiten aan en brengt ‘vervuilde’ lucht vanuit de woning naar buiten. De warmte van de binnenlucht wordt benut om de buitenlucht op te warmen voordat deze wordt ingeblazen. In de zomer is dit systeem van warmte- wisseling uit te schakelen.
De keuken, de badkamer, het toilet en de wasmachi- ne-opstelplaats worden mechanische afgezogen. In de woonkamer en de slaapkamer(s) wordt verse lucht inge- blazen. De ventilatie geschiedt middels een in de verdie- pingsvloer opgenomen stelsel van kanalen. De benodigde inblaaspunten en afvoeren zijn indicatief weergegeven op de verkooptekening. De definitieve posities en hoeveel- heid punten worden bepaald door de installateur.
De hoofdbediening van het ventilatiesysteem wordt aan- gebracht in de woonkamer. De ventilatie-unit wordt in de technische ruimte van de woning aangebracht.
Vanwege het ventilatiesysteem verdient het aanbeveling dat de door jou te plaatsen keuken wordt voorzien van een recirculatiekap. Elke andere vorm van afzuiging zorgt voor een verstoring en vervuiling van het ventilatiesysteem. Ten behoeve van de af- en toevoer van ventilatielucht en de beluchting van het riool, worden op het dak dakdoor- voeren geplaatst. Op zolder lopen de aan- en afvoerleidin- gen in het zicht naar de betreffende dakdoorvoeren.
De (buiten)berging wordt geventileerd middels natuurlijke ventilatie (zonder ventilatorunit).
ELEKTRA
In de woning wordt een elektrische installatie aangelegd volgens de NEN 1010, de NPR 5310 en de voorschriften van het netwerkbedrijf. Op de verkooptekeningen staan de aansluitpunten aangegeven. De installatie wordt ver- deeld over de benodigde groepen en voorzien van aard- lekschakelaars. De groepenverdeelkast wordt opgeno- men in de meterkast. De leidingen worden weggewerkt in vloeren en wanden, met uitzondering van de leidingen in de meterkast en berging.
In de woning worden de wandcontactdozen en schakelaars van het type inbouw toegepast, met uitzondering van de wandcontactdozen in de meterkast en berging hier worden wandcontactozen van het type opbouw toegepast.
In de woonkamer, keuken en slaapkamers worden de wandcontactdozen horizontaal geplaatst met het hart op circa 300 mm boven de afwerkvloer, uitgezonderd de wandcontactdozen bij de keukenopstelplaats.
De wandcontactdozen voor algemeen gebruik bij de keukenopstelplaats worden horizontaal geplaatst op circa 1200 mm boven de afwerkvloer.
In de overige ruimten worden de wandcontactdozen geplaatst op circa 1050 mm boven de afwerkvloer. De wandcontactdoos in de meterkast wordt conform voor- schriften geplaatst. De wandcontactdozen ter plaatse van de keukenopstelling worden ook aangegeven op de ‘0-tekening’ van de keukenopstelling (deze ontvang je via de bouwondernemer).
De lichtschakelaars in de woning worden op circa 1050 mm boven de afwerkvloer geplaatst. In de badkamer wordt een wandlichtpunt boven de wastafel aangebracht op circa 1800 mm+ vloer.
De levering en aansluiting van armaturen (verlichting) binnen en buiten de woning is niet bij de koopsom inbe- grepen, tenzij anders vermeld. Bij de voordeur wordt een deurbelinstallatie aangebracht.
Bij oplevering van de woning dien je zelf een energieleve- rancier te kiezen.
Nabij of in de achterpaden worden lichtmasten van 3,5 meter hoog geplaatst ten behoeve van de verlichting van het achterpad. Het (achter)pad achter en/of naast de per- celen met bouwnummers 1.03 t/m 1.10 en 1.14 t/m 1.16 wordt eigendom van de gemeente. De negen respectie- velijk twee lichtmasten bij deze (achter)paden worden aangesloten op het openbare lichtnet van de gemeente Gilze en Rijen. Het achterpad achter en/of naast de per- celen met bouwnummers 1.18 t/m 1.24 wordt mandelig eigendom van de eigenaren van de bouwnummers 1.17 t/m 1.25. De zes lichtmasten bij dit achterpad worden aangesloten op de huisinstallatie van bouwnummers 1.18 t/m 1.23 (er wordt 1 lichtmast per woning aangesloten).
De opstelplaats voor de wasmachine bevindt zich in de woning en is op de tekening globaal aangegeven met
de letters ‘WM’, de opstelplaats voor de wasdroger is
op tekening globaal aangegeven met de letter ‘WD’. De opstelplaats zal bestaan uit twee elektra-aansluiting op een aparte groep, een duo-afvoerleiding met sifon en voor de wasmachine tevens uit een waterkraan. De (afvoer) leidingen blijven in het zicht.
In de woningen worden volgens het bouwbesluit rook- melders aangebracht. De rookmelders worden aangeslo- ten op de elektra-installatie en worden voorzien van een batterij back-up.
BEKABELING VOOR INTERNET, RADIO-, TV-SIGNAAL EN TELEFONIE
Voor de aansluiting op de kabel en/of glasvezel voor inter- net, radio-, tv-signaal en telefoon kun je een abonnement nemen bij de desbetreffende leveranciers. Eventueel
  44












































































   42   43   44   45   46